Testimonialul primei Asociatii din Habitam

delta vacaresti
Habitam.ro este deopotriva o aplicatie web ce vine in sprijinul locatarilor interesati de administrarea imobilului in care locuiesc si un instrument menit sa ii ajute pe cei ce administreaza efectiv imobilul.

Din perspectiva locatarului sunt cateva aspecte care ma intereseaza: evolutia cheltuielilor comune, evolutia cheltuielilor individuale, comparatia cheltuielilor individuale pe unitati locative similare ca suprafete si numar de locatari si modalitatea de cheltuire a fondurilor colectate la nivelul asociatiei (fond de reparatii, fond de investitii, fonduri speciale, etc). Pe scurt ma intereseaza sa existe un raport corect intre costurile pe care le am si confortul pe care il primesc. Habitam.ro raspunde tuturor acestora.

Din perspectiva Administratorului ma astept de la un asemenea instrument se imi usureze munca. Pare a fi o misiune usoara, dar nu este nici pe departe. La nivelul unei asociatii de bloc monitorizarea indicatorilor administrativi este esentiala: monitorizarea costurilor si comparatia lor cu aceleasi perioade din anii anteriori, gestionarea fondurilor de rulment, de reparatii, de investitii,etc., respectarea termenelor de plata agreate cu furnizorii, semnalarea imediata a unor anomalii de consum, distributia echitabila a costurilor intre locatari, intocmirea automata de rapoarte, analize comparative si grafice de consum, distribuirea cheltuielilor in concordanta cu disponibilul existent pe fiecare linie de buget, evidentierea disponibilului din casa si banca si ponderea in disponibil a fiecarui fond, dinamica cheltuielilor cu cash, gestiunea bunurilor asociatiei, gestiunea corecta si echitabila a penalizarilor de neplata, tinerea sub control a debitelor / restantelor, intocmirea la timp a notificarilor de neplata si afisarea la timp a listelor de intretinere, si nu in cele din urma respectarea termenelor de afisare, penalizare, notificare si restrictionare a utilitatilor aprobate prin Hotarari AGA si Comitetul Executiv sunt cu toate foarte importante pentru bunul mers al lucrurilor.

Habitam.ro inca nu a bifat toate cele anterior mentionate, dar stiu ca spre asta se indreapta. Cum de stiu acest lucru? Am cunoscut echipa si stiu ca le pasa si ca nu vor face nici un compromis pana nu vor face din Habitam.ro un model de urmat. Presedintele primei Asociatii inrolate in Habitam

Sursa foto: unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *